Lespakket carnaval enthousiast ontvangen!

Hoe ziet de steek van Prins Kevin eruit? Wie is Pliessie Witte? En waarom heet Oud-Vossemeer tijdens de carnaval Grôôt Pesôôt? Al deze vragen zijn verwerkt in een uniek lespakket voor de basisschooljeugd over het carnaval in Oud-Vossemeer.

27 januari heeft Prins Kevin samen met zijn gevolg een lespakket over het carnaval in Oud-Vossemeer aan leerlingen en leraren op R.K. Basisschool St. Anthonius en OBS Die Heenetrecht overhandigd. Het lespakket is door Carnavalsvereniging de Vlôôientrappers ontwikkeld met als doel om leerlingen enthousiast te maken voor ‘De Woaidaehen’ en leraren handvatten en informatie te geven over de gewoontes en gebruiken van dit unieke carnavalsfeest op het dorp.

Op beide scholen werd enthousiast gereageerd op de kist vol met carnavalsattributen, prentenboeken, knutsellessen, digitale spelletjes, een quiz, muziek en uitgebreide lesinformatie gekoppeld aan het carnaval op Grôôt Pesôôt. Geconcentreerd en met veel gelach werden de gastlessen van Prins Kevin, Nar Silla, Boer Neuze en Pliessie Witte in elke klas gevolgd. De leraren gaan de komende weken zelf met het lespakket aan de slag.

Het lespakket is samengesteld met financiële steun van Gemeente Tholen. Het lespakket zal elk jaar van nieuw materiaal en nieuwe lessen worden voorzien. De basisscholen beschikken op deze manier altijd over actuele en relevante lesmaterialen gericht op het lokale carnaval.